Upis u sjemenište

 

Nadbiskupsko sjemenište u Splitu osnovao je nadbiskup Stjepana Cosmija na svetkovinu Blagovijesti 1700. godine. Kroz više od tri stoljeća svog postojanja sjemenište i gimnazija su doživljavali svoje uspone i padove. S pravom možemo kazati da se u svojim odgojno-duhovnim programima, uvijek nastojalo zadržati ono tako potrebno pravilo života i rada, uklesano na jedan zid zgrade ali i u srce svih u sjemeništu: VJERI I DOBRIM UMJEĆIMA (Religioni et bonis artibus).

 

Svi kandidati koji žele doći u Sjemenište najprije se trebaju javiti svom župniku koji će im pomoći pri upisu. Svi kandidati upisuju se izravno odlukom Ordinarija. Važno je samo putem elektronske prijave na prvo mjesto staviti Nadbiskupijsku Klasičnu Gimnaziju „Don Frane Bulić“. Od ostalih dokumenata je potrebno dostaviti: vlastoručnu osobnu molbu Ordinariju, mišljenje i preporuku župnika, krsni list, svjedožbe o završenom  5., 6., 7. i 8. razredu, liječnička potvrda o zdravstvenom stanju.

 

Molbu i dokumente kandidati za sjemenište zajedno s roditeljima dostavljaju Ravnatelju sjemeništa najkasnije do 30. lipnja. Ravnatelj kompletiranu dokumentaciju dostavlja Ordinariju kako bi u zadanim rokovima uslijedio upis.

 

Kandidati za sjemenište mogu se javiti i odgojiteljima:

 

  • Don Edvard Punda – ravnatelj, tel. 323 400
  • Don Vedran Torić – prefekt, tel. 323 401
  • Don Mato Brečić – duhovnik, tel. 323 407
  • Porta: 323 429